Activități

Dor de Eminescu

                                                  ,,Într-o lume relativă Ce-a făcut și-a desfăcut Eminescu-i remușcarea Dorului de absolut.’’   

Mai mult

Răsunetul Bucuvinei

Motto: Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc citesc doar o pagină. ( Sf.Augustin)     

Mai mult

Atelier de restaurare

În perioada 26-30 August 2019 elevii de la Centrul de Excelență în Construcții împreună cu profesorii  și angajați ai muzeului au fost protagoniștii atelierului de lucru „Tehnici de #restaurare aplicate în practică: curățire, consolidare și integrare” organizat de către Proiectul #Twinning "Suport pentru promovarea patrimoniului cultural în Republica Moldova, prin păstrarea și protecția acestuia" finanțat de Uniunea Euroeana, în colaborare cu #Ministerul #Educației, #Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și Centrul de Excelență în Construcții din Chișinău.

Mai mult

Ora Cărții

     Ring  Intelectual       22.05.19

Mai mult

Ziua Sanatații 2019

      În Centrul de Excelență în Construcții din Chișinău a devenit o tradiție ca în fiecare an , în luna mai, să se desfășoare ”Ziua Sănătății”, unde se face bilanțul activităților sportive.       Așadar pe data de 22-05-2019 s-a desfățurat ziua sănătății, cu un program sportiv bogat la care au participat peste 350 elevi din anul I-III de studii.

Mai mult

Turneul Republican de mini - fotbal

Sub egida Federaţiei Moldoveneşti de fotbal şi Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al RM    14.11.18  

Mai mult

Activitate extracurriculară

Ștefan cel Mare și Sfânt, domnitor legendar.          07.11.18  

Mai mult

Nu putem să educăm tineri, decât pe modele și exemple memorabile

Un profesor e un izvor, ce curge lin spre viitor !!!   18.10.18  

Mai multActivitate extracurriculară

Ștefan cel Mare și Sfânt, domnitor legendar.       
 
07.11.18
 
În incinta instituției, la data de 07.11.18, s-a desfășurat o activitate extracurriculară consacrată Marelui Voievod al Moldovei-514 ani de eternitate, menită să valorifice atitudini civice și patriotice la elevi.
 
 
Moldova a avut mulți bărbați de seamă, dar numai unuia i-a spus cel Mare și Sfânt, ,,Mare’’pentru iscusința cu care a condus patria cu dreptate, ,,Sfânt’’, pentru luptele sale de apărare a întregii creștinătăți, cât și pentru numărul mare de biserici și mănăstiri pe care le-a zidit. A lăsat în urmă o țară ce se-ntindea din Carpați până la Marea Neagră, cu cetăți semănate de-a lungul hotarelor ei. Ștefan cel Mare e un simbol al măreției strămoșilor noștri și al rezistenței noastre. Simbol al împlinirii și dăinuirii neamului.
 
 
Două echipe de la specialitatea Arhitectură (A18.09, A17.09) s-au avântat într-o concurență acerbă de a-și etala potențialul prin cunoașterea personalității bravului Mușatin, studiul surselor istorice, literare, dar și abilitățile retorice, declamative, muzicale, artistice.
 
 
 
Echipa Voievozii și Echipa Plăieșii cu intuziasm au concurat la: Salutul echipelor, Proba Ingeniozității, Proba Căpitanilor, Tema de acasă. Îndemnul pentru colegi a fost să ia aminte la testamentul domnitorului:
,,Eu vă las în grijă mare,
Idealul meu cel Sfânt,
Să stați strajă la hotare
Să păziți acest pământ.’’
  
Să prezinte prin faptele lor tuturor necontenit că prin neamul său în lume Ștefan –Vodă n-a murit. 
Virtuțile dreptății, curajului, înțelepciunii, cumpătării, credinței, speranței și dragostei să caute să le îplinească în viața lor, să le promoveze și să poarte cu demnitate numele de modelatori ai societății prospere de mâine.
 
 
 
Scenariul a fost împletit cu secvențe video, decor tradițional, iar Pașa Liviu la chitară, în unison cu participanții, a conturat atmosfera cu pesele patriotice.
,,Pentru țară pentru neam,
Pentru frunza de pe ram
Fruntea sus să ridicăm pentru acest neam.
Toți urmașii lui Ștefan cu căciulă și suman
Fruntea sus, pentru țară pentru neam!’’
 
 
Aducem sincere mulțumiri onoratului juriu, dlui director, administrației, profesorilor, elevilor, profesoarei Condur Ludmila, participanților pentru prestația remarcabilă, pentru elogiul adus personalității lui Ștefan cel Mare și Sfânt.
 
Spadă a creștinătății scutul acestui pământ!

Returnare